Çok kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli denediğim ve herkesin çok beğendiğikıymalı el açması kömbe börek tarifi. Bukömbe böreği herkes çok sevdi. Eminim siz de çok seveceksiniz. El açması ama açmak çok kolay. Tek yapmanız gereken ince ince yufkalar açmak ve aralarına sos sürmek. İnce yufka açmak zor değil. Biraz pratikle siz de çok kolay börekler açabilirsiniz.
Kıymalı kömbe nasıl yapılır? Kömbe hamuru nasıl yapılır? Kıymalı börek harcı nasıl hazırlanır? El açması böreğin hamuruna ne katılır?
Her kadın börek açabilir!
İşte el açması denenmiş ve beğeni toplamış güzel bir kıymalı börek tarifi. Bu böreğe isteğe bağlı olarak ısırganlı harç, peynirli ya da patatesli harç da koyabilirsiniz. İç harcı sizin zevkinize bağlıdır.
Hamuru İçin
400 gr un
Yarım paket kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ilık su
Yarım paket kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ilık su
İç Harcı İçin
250 Gr az yağlı kıyma
3 Orta boy soğan
karabiber
tuz
3 Orta boy soğan
karabiber
tuz
Hamur arasına sürmek için sos tarifi
1 yumurta
4 kaşık yağ
2 kaşık yoğurt
4 kaşık yağ
2 kaşık yoğurt
Yapılışı:
Un elenir. Maya, tuz ve yağ una eklenir. Ilık su azar azar dökülerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur en az 1 saat dinlendirilir.
Soğan kavrulur. Kavrulan soğana kıyma da eklenerek kıyma suyunu salıp çekene kadar pişer. Karabiber ve tuz eklenir. Kıyma kenara alınır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır. Tepsinin boyutuna göre ayarlanarak ince ince yufkalar açılır. Yufkalar aralarına sos sürülerek tepsiye yayılır. her 3 yufkada 1 kıymalı harç koyulur. Toplam 2 defa kıymalı harç koyulacaktır. Börek hazır olunca dilimlenir ve artan sos üzerine yayılır.
220 derecelik fanlı fırında ortalama yarım saat pişer.
Hiç yorum yok: