» » KATMER POĞAÇA

KATMER POĞAÇA
1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısını üstüne kullanacağız),
1 paket kuru instant maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un

Arası İçin:
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Bir kabın içerisine ılık suyu ve mayayı koyalım ve mayayı eritelim. İçerisine sütü, yumurta akını, tuzu, şekeri, sıvı yağı ve son olarak unumuzu ekleyip yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 8 eş parçaya bölerek, her birini tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına iyice yumulamış yada eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizelim. ( Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz)

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm kadar büyütelim. 
Pizza dilimi gibi dilimleyelim. Dilimlediğimiz hamurumuzun geniş kısmına peynirimizi koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim. 30 dk mayalanmasını bekleyelim.
Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 Derece fırında pişirelim AFİYET OLSUN

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply

Dip Not

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir.İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri temiz.kalp@hotmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.