Malzemeler:
- 36 adet kedi dili (1,5 paket Savoiardi marka),
- 5 su bardağı soğuk süt,
- 1 paket ahududulu ve çilekli pasta kreması (Dr. Oetker),
- 50 gr yumuşak margarin,
- 400 gr çilek,
- 2 paket hazır toz krem şanti,
- 24 cm çapında kelepçeli kalıp,
- 2 parmak genişliğinde 1 metre kırmızı kurdela
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, çukur bir karıştırma kabına alın. Mikserler 2-3 dakika karıştırın. Buna hazır pasta kremasını ve 1,5 bardak soğuk sütü karıştırıp kremayı hazırlayın. Üzerini kapatıp buzdolabına koyun.
2 paket toz krem şantiyi de çukur bir kaba dökün. 2 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Homojenize bir hal aldığında üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında bekletin.
Kelepçeli kalıbın içini çevreleyecek kadar kedi dilini kalıbın boyuna uygun olarak kesin. Kalıbı servis tabağının üstüne koyun. Kalan sütü geniş çukur bir kaba alın. Kedi dillerini süte hafifçe batırıp kalıbın yan çeperine dik olarak yerleştirin. Kestiğiniz uçları alta baksın. Aynı işlemi yaparak kedi dilleriyle kalıbın tabanını kaplayın.
Pasta kremanı dolaptan çıkarıp yarısı ile kedi dillerinin üstünü kaplayın. Çileklerin 1/3’ünü küçük parçalara kesin, kremanın üstüne yayın. Krem şantinin bir bölümüyle çilekleri ince bir tabaka olarak kaplayın.
Kedi dillerinin kalanını süte batırıp ikinci katı yayın. Kremanın ikinci bölümünü dökün, düzleştirin. Çileklerin kalanını, diklemesine dört parçaya ayırın ve pastanızın üstüne, kenarlardan ortaya doğru giderek dairesel olarak dizin.
Yan kenarları kalan krem şantiyi sıkma torbasına koyarak şekillendirin. Kelepçeyi yavaşça açın, tedirgin olmayın kedi dilleri düşmüyor. Kurdelanızı etrafına sarıp güzel bir fiyonk yapıp süsleyin. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok: