3 tane yufka
1 su bardağı yarısı su, yarısı sıvıyağ
üzerine sürmek için 1 yumurta
1 su bardağı yarısı su, yarısı sıvıyağ
üzerine sürmek için 1 yumurta
İçi İçin:
yağsız sert beyaz peynir
maydanoz, karabiber
arzunuza göre pul biber
yağsız sert beyaz peynir
maydanoz, karabiber
arzunuza göre pul biber
Yufkayı tezgahın üstüne açın. Su ve yağ karışımını üzerine sürüp yufkayı ikiye katlayın,önce ikiye kesin sonra kestiğiniz yufkayı üçe kesin toplam bir yufkadan altı tane çıkıyor. İç malzemeyi karıştırıp her parçaya istediğiniz kadar koyup sigara böreği gibi sarın ( değişik iç malzemede koyabilirsiniz ) zamanınız var ise 1 gün önceden yapıp buzdolabında muhafaza edin. Daha çıtır oluyor. Vaktiniz yok ise en az bir saat buzdolabına koyun. Pişiriceğiniz zaman üzerine yumurta sürüp çörek otu serperek 190 derecede pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok: